Bezienswaardigheden in Almeria

De streek Costa Almeria dient niet alleen voor ontspanning en rust, maar vakantiegangers hebben ook voldoende keus om er een dagje op uit te gaan. Er is keuze uit waterparken maar ook historische plaatsjes, rustige stranden en interessante musea.

Buiten de stad Almeria zijn er een aantal leuke plaatsjes waar de lokale bevolking je vriendelijk welkom zal heten en begeleiden daar de leukste restaurants in de omgeving.

Bezoek bijvoorbeeld het Moorse dorpje Mojacar, het is een echte must om een van Spanjes mooiste dorpjes te ontdekken. Ook andere gemeentes aan de Costa Almeria hebben veel te bieden aan toeristen die Andalusië willen ontdekken.
 

In de stad Almeria

De stad Almeria heeft ook genoeg mooie plekken die het ontdekken waard zijn. Al wandelend door de stad ontdek je schitterende monumenten en overblijfselen van de Spaanse Burgeroorlog. Alcazaba of Almeria is een Moors kasteel uit de 10e eeuw, en vanaf het fort heb je een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee en de stad.

In het oude centrum van de stad vind je het Museo de Aceite, een museum waar je alles leert over de geschiedenis van de olijf. Aan het einde van de rondleiding krijg je de mogelijkheid om verschillende oliën te proeven en te kopen.
 

Kunst en cultuur

In Museo de Almeria worden archeologische vondsten tentoongesteld vanaf de prehistorie. Voor kunstliefhebbers is het Centro de Arte Museo de Almería een echte aanrader. Hier vind je diverse collecties van Spaanse moderne kunst.

Een andere opvallende verschijning in de stad is de kathedraal van Almeria. Deze kerk heeft een groot aantal aanvallen en opstanden van piraten doorstaan en staat dan ook symbool voor deze periodes. Aan de binnenkant ontdek je een verfijnde bouwstijl uit de Renaissance. De buitenkant is in een meer Gotische stijl gebouwd.
 

Arabische invloeden in Mojacar

De stad Almeria is niet de enige plek waar mooie gebouwen en monumenten te ontdekken zijn.

Een bezoek aan Mojacar mag dan ook zeker niet ontbreken. Deze schitterende stad staat deels op een heuvel met vanaf daar een schitterend uitzicht op de lang uitgestrekte stranden aan de Middellandse Zee. De pittoreske witte huisjes vormen een schilderachtig decor voor een heerlijke wandeling door de kleine steegjes. De Arabische invloeden zijn nog overal in het stadje te ontdekken.

Verder naar het noorden ligt het stadje Vera, met als absolute topper het waterpark AquaVera, waar je je geen moment zal vervelen.
 

 

 

De rustige kant van Andalusië

 

 


Dichterbij de stad Almeria vind je Nijar, een gemeente die grenst aan het schitterende Natural Park Sierra Alhamilla. Ook Nijar zelf kent een bijzondere natuur met mooie landschappen en gezellige dorpjes.

In het vissersdorpje Agua Amarga zie je de rustige kant van Andalusië. In het gelijknamige stadje Nijar kun je heerlijk eten en genieten van de lokale visgerechten.

Een ander ongerept stadje in deze gemeente is San Jose. Hier kun je zowel heerlijk tot rust komen aan het strand of het gemoedelijke leven van de locals ontdekken. De stad Adra heeft een prachtige jachthaven waar je een boot kunt huren.
 

 

 

Trip naar mini-Hollywood

 

 

Filmliefhebbers moeten zeker een uitstapje maken naar het dorpje Tabernas.

Het dorpje ligt ten noorden van het Natural Park Sierra Alhamilla en vormde het decor voor menig western film, waaronder The Good, The Bad And The Ugly. De film werd geregistreerd door Sergio Leone en acteur Clint Eastwood speelde de hoofdrol. In de woestijn naast het stadje werd een gedeelte van de film opgenomen, die uitgroeide tot een klassieker.

Andere bekende films die hier werden opgenomen zijn For A Few Dollars More en Indiana Jones and The Last Cruisade.

Tabernas is met recht een mini Hollywood te noemen.