Toerisme in Almeria

Costa Almeria is een populaire bestemming onder toeristen. De toeristen die op vakantie gaan naar Costa Almeria komen vooral voor de rust en om te genieten van het heerlijke weer. Dankzij de langgerekte zandstranden en het topklimaat kunnen er jaarlijks ook duizenden vakantiegangers neerstrijken in de verschillende badplaatsen langs de kust.

Vakantiegangers in Costa Almeria bevinden zich vooral in plaatsen als Adra, Roquetas de Mar en El Toyo.
 

Op vakantie in Costa Almeria

Het leven in Costa Almeria is veel op toerisme gefocust. Dit is vooral zo in de badplaatsen, in de kleinere dorpjes wat minder. In en rondom de badplaatsen zijn veel restaurants en cafés, maar ook bij het water kunnen toeristen veel activiteiten doen zoals kajakken, snorkelen of mee met een boottocht.

De stad Almeria trekt ook veel bezoekers dankzij enkele interessante bezienswaardigheden. Ook hier vind je veel eet-en drinkgelegenheden. Toeristen kunnen zich in de stad gemakkelijk met het openbaar vervoer verplaatsen, maar ook in andere plekken is het vervoer voor vakantiegangers goed geregeld.
 

Het schitterende landschap

Dankzij het prachtige landschap is Costa Almeria ook een populaire bestemming onder toeristen. Wandelaars kunnen het ongerepte natuurgebied naar hartelust ontdekken. De nationale parken in Almeria, Cabo de Gata en Sierra Maria-Los Vélez worden door vakantiegangers dan ook de hele zomer door bezocht.

De rijke geschiedenis van Andalusië is zowel terug te zien in de natuur als in de stad en kleine steden. Het plaatsje Mojacar staat bekend om de schitterende witte huizen, maar ook de geschiedenis, die teruggaat tot in de prehistorie, is indrukwekkend.
 

Voor ieder wat wils

Costa Almeria is populair omdat het iedereen iets te bieden heeft. Vakantiegangers op zoek naar rust, wandelaars, een romantische zonvakantie of een spetterende vakantie met het hele gezin. De stranden van Costa Almeria worden in de zomer drukbezocht, maar er zijn ook tal van witte strandjes tussen Almería-Cabo en Gata-Níjar waar je optimaal tot komst.